fijnproeversVervolg Vakmanschap en passie

...de schoonheid en rijkdom van de natuur.

Deze wijnboeren hebben ook een hele duidelijke visie en missie. Ze gaan voor het allerbeste wat de natuur ons kan geven. Ze zien het vaak ook als een geschenk van de natuur en kloppen zelden zichzelf op de borst. Een bescheidenheid die altijd onterecht is. Er is wel degelijk een grote kennis van zaken nodig om een wijngaard goed te onderhouden. Maar daarnaast is er ook veel kennis van zaken nodig om van superdruiven een superwijn te maken. Een vak wat dus niet voor iedereen is weggelegd en ook niet geromantiseerd dient te worden.

Vele van deze wijnboeren nemen grote risico's. Druiven laten hangen tot ze echt rijp zijn, kan ook betekenen dat je in slecht weer terecht komt. Natte druiven vormen sneller rot, wat weer maakt dat de uiteindelijke opbrengst een stuk lager uitvalt. Minder opbrengst, minder flessen, minder geld. Maar het houdt ook in dat wat er in de fles komt, ook echt kwaliteit heeft.

Wijnen die met vakmanschap en passie tot stand komen, zijn bijzonder en zeer boeiend van smaak. Om die reden voeren wij deze wijnen in ons assortiment. Wilt u ze proeven? Neem dan contact met ons op of vraag een proefdoos aan.   Klik hier om je in te schrijven

   Facebook Twitter Linkedin
   Echtewijnen.nl is een initiatief van Alice Eddes Wineconsultancy    |    privacy