fijnproeversVervolg lekker en gezond

...een bijzondere en karakteristieke smaak. En juist daarom kunnen onze wijnen mensen boeien, ze maken emoties los.

Onze wijnen zijn lekker en gezond. Dat kan men helaas niet van iedere wijn zeggen. Door onvoldoende aandacht voor de wijngaard of door onvoldoende kennis of passie voor het vak komt het vaak voor dat er slecht druifmateriaal wordt geoogst.
Gangbare wijnbouw gebruikt in het algemeen veel kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen. Beiden dragen bij aan een hoog rendement. Dit betekent veel druiven en veel wijn, maar niet van een bijzondere kwaliteit. Geen bijzondere wijn, terwijl deze ook nog eens restanten van bestrijdingsmiddelen en hoog sulfiet bevat. Daarnaast geeft het vele spuiten een verontreinigde bodem en oppervlaktewater.

Dit alles wordt onderschreven door NRC Next, dat in maart 2008 een artikel schreef over de vele soorten pesticiden die de in industriële wijnen bevatten.

Bij de productie van Echte Wijnen is dit niet aan de orde. Echte wijnen komen voort uit duurzame wijnbouw. Er is zorg en passie voor de natuur en er is aandacht voor de druif en het ecologisch evenwicht van de wijngaard. Er wordt geen gebruik gemaakt van kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen. Dit resulteert in fantastisch druifmateriaal. Puur en smaakvol. Wijnen die daarom maar weinig sulfiet nodig hebben. In deze wijnen proeft men ook de jaargangen. Elk jaar oogst een wijnboer ander fruit. Geen zomer is immers gelijk. Elke jaargang vertelt u dit verhaal.   Klik hier om je in te schrijven

   Facebook Twitter Linkedin
   Echtewijnen.nl is een initiatief van Alice Eddes Wineconsultancy    |    privacy